2012. július 18., szerda

Fesztivál sokk

Sziasztok! :)
Ez most egy : ,,muszáj, hogy kiírjam magamból" bejegyzés lesz, előre is elnézést kérek mindenkitől, akit esetleg untat a téma vagy a velejéig sért. 
Fesztivál. A csapból is ez folyik. Külföldön és itthon is feszt. őrület van, ami már másról sem szól, minthogy az emberek kiszabadulnak megszokott környezetükből, totális átváltozáson mennek keresztül, telihold nélkül, vérfarkast megszégyenítő módon. Éppen ezért ezeken az eszement rendezvényeken ( amikkel amúgy semmi bajom) a divat is főszerepet kap. Hippik, rockerek, hipsterek és még ezeregy fura figura bújik elő barlangjából és mutatkozik be teljes valójában. Ez mostanra már akkora divat lett, hogy az is ,,beöltözik", akinek köze sincs ehhez a vonulathoz. Álarcosbál lett a történetből, semmi más. Minnél kesze-kuszább, irreálisabb és ocsmányabb az öltözék, annál jobb? No, azért nem egészében erről van szó. :) Az idei Coachelláról hoztam Nektek pár képet, hogy megmutassam mi az számomra, ami még elfogadható és mi az, ami tré. Egy biztos, ezeken a rendezvényeken csak egy hajszál választja el a kettőt egymástól. 
 Nagy Diane fan vagyok, szerintem ez a nő nem tud mellényúlni. Genetikailag képtelen elbaltázni a dolgokat, legalábbis, ami a stílust illeti. :)
 Vanessa  sajnálhatja, hogy nem az igazi hippi korszakban élt, pedig nyugodt szívvel kapna tőlem egy jelenetet a Hairben. Sosem tudnék virágkoszorút hordani a fejemen ( egyszerűen azért, mert nekem egy ilyen esemény a kényelemről is szól, nem csupán a divatról) , de neki megy. Én csípem :)
 Az abszolút kedvenc szettek. Nem túl sok, nem túl kevés.
Love it!

Ami számomra már nem fér bele: 
 Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de ez számomra egy nagy vicc. Nem csak a ruha, a hölgyemény is.
 Dear Sienna...nem lenne ezzel a szettel semmi baj, de legközelebb egy melltartót akassz magadra.
 Bruce Willis kicsi lánya jobbnak látta, ha köntösben érkezik.

 Perry kisasszonyban egyre többet csalódom. Elindult egy számomra kérdésesnek vélt vonalon, cukorkastyle, színes haj meg egyebek, aztán most ez a ruha...WTF???
Ez meg csak a poén kedvéért :D

Nyilván nem tisztem megítélni mások öltözködését, de ez itt egy személyes blog, ahol arról írok, ami nekem tetszik vagy éppen nem tetszik. Egy biztos: abból születnek a legnagyobb divatbakik, amikor az emberek utánozni próbálnak valakit vagy valakiket. Legyen az egy celeb, a szomszéd lány vagy egy Star wars figura. Be yourself és ne valaki más!!!

Az itt felsorakoztatott képek csak illusztrációk és semmiképp sem javaslom, hogy otthon kipróbáljátok őket. :)
További szép napot Nektek!
xoxo, 
        F.

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Mikor ráleltem már tudtam, hogy itt fog kikötni :D

      Törlés
  2. Szia Fanni,

    hát, nagyon nagy örömmel olvastalak - egyezik a véleményünk ezzel a témával kapcsolatban, jelmezbál lett a legtöbb fesztivál... A minap Sopronban a vasútállomáson jártam, átutazóban pont akkor, amikor a VOLT Fesztivál éppen a kellős közepén járt és mivel várakoznom kellett, azzal múlattam az időt, hogy moziztam a fesztiválozókat - tele volt velük az állomás környéke. Két megállapítást tettem magamban: 1.,mintha mindenkinek az a cél lebegne a szeme előtt, hogy lehetőleg ő sokkal szakadtabbnak nézzen ki, mint az összes többi :D (és ezt mondom úgy, hogy én is nagy fesztiválozó voltam régebben, tehát eszem ágában sincs sértegetni! :) ) és 2.,a "diszkósokat" szidják azzal, hogy mind egyforma - hát, én azt láttam, hogy a fesztiválozók is "egyenruhában" voltak: p*csa-farmer, atléta, kalap, saru. :)
    Elmerengtem, hogy kívülről szemlélve mennyire másnak tűnik ez az egész...

    VálaszTörlés
  3. Ezt jól összeszetted. :) Kicsit megmosolyogtam, azt hogy "számomra vicc ez a ruha, meg a hölgyemény is" :)
    Igazad van, és a megfogalmazás tetszett nagyon. :)

    Követlek. ;) Olvastam a kommentet amit hozzám írtál. :) Ha téged is érdekel valami a blogomon, kövess te is. :) De ne érezd kényszernek. ;)

    Hogy visszatalálj: http://hajnalweb.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. ááá nekem paris ruhája tetszik a legjobban!!!:)

    VálaszTörlés